Proč je odvětrávání tak důležité

Je smutným faktem, že naprostá většina z nás tráví největší část dne uvnitř budovy. Jen málokdo má to štěstí, že pracuje venku na čerstvém vzduchu – i když i to má své nevýhody. Například v zimě či za deště jsme jistě rádi, že můžeme být pod střechou v teple a suchu.

Avšak to zároveň znamená, že prostředí uvnitř budov by mělo být takové, aby nám ani při dlouhodobém pobytu pokud možno nezpůsobovalo žádné zdravotní problémy. A jednou z největších překážek, které je zde potřeba překonat, je nutnost odvětrávání Tauris Plus.

klimatizace1

Právě plyny, ať už jde o oxid uhličitý nebo kterýkoliv jiný, totiž způsobují největší problémy. Je tedy nutné mít možnost se jich co nejrychleji zbavit a mít uvnitř opět čerstvý vzduch. To platí zejména ve frekventovaný veřejných budovách, jako jsou například velké hypermarkety. Jistě každý z nás již slyšel o někom, kdo zde omdlel, obvykle kvůli vydýchanému vzduchu.

Dalším problémem může být únik plynu. Ten se může stát snadněji, než si myslíme – stačí, když necháme omylem puštěný nezapálený sporák. O tom, jaké může mít jeho vdechování, asi není třeba mluvit. Je tedy jasné, že je nutné těmto věcem předejít.

okna1

Tím nejběžnějším opatřením, které najdeme především v obytných, ale i kancelářských budovách, jsou okna. Je to nejpřímější a nejjednodušší způsob, který navíc nespoléhá na žádnou techniku. Lze jej tedy použít kdykoliv.

To ovšem není dostatečné v nízkých, rozlehlých budovách, ke kterým patří například již zmíněné hypermarkety. Zde se navíc okna příliš nepoužívají, aby zákazníci nevnímali plynutí času, a strávili zde tak delší dobu a tím pádem i více utratili.

Zde je tedy nutné použít například nejrůznější klimatizace či výměníky vzduchu, které budou neustále odsávat ten vydýchaný a přivádět ten čerstvý. Jen tak dostojíme bezpečnostním a hygienickým standardům a zajistíme, že nám zde zákazníci a prodavači nebudou kvůli vydýchanému vzduchu omdlívat.